Pirates of the Amazon

Pirates of the Amazon is/was een plug-in voor Firefox die ervoor zorgde dat bij de producten van webwinkel Amazon automatisch een ‘Download 4 free’-button kwam te staan. Wie op de button klikte, kreeg meteen een link om film, game, softwarepakket of muziekalbum in kwestie gratis te downloaden via The Pirate Bay.

Amper één dag na de publicatie van de plug-in werd de piratensite al gewaarschuwd door het juridisch departement van Amazon. De plug-in werd daarna meteen offline gehaald.

De controversiële plug-in werd gemaakt door een student van de Hogeschool Rotterdam in het kader van een project rond interface, design en informatietoegang. Ontwerper en docent zeggen dat zij zelf niets te maken te hebben met The Pirate Bay. Zij beschouwen de plug-in als een artistieke parodie die de discussie over de herverdeling van intellectueel eigendom op gang wilde brengen.

2 Reacties

  1. A perfectly good copy is still downloadable via torrent download.
    Search pirate bay , leech and seed a bit and enjoy this nice tidbit.

  2. […] 9 december 2008 We komen nog even terug op onze post over Pirates of the Amazon. Op nettime.org staat een interessante reactie op de uitgangspunten van wat de auteurs hun […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s