Minimovies: I love Alaska

Met de website Minimovies zijn producent Submarine en de VPRO op zoek gegaan naar een nieuwe manier om documentaire films ruimte te bieden. MiniMovies zijn korte documentaires die in losse afleveringen van 3 tot 7 minuten op allerlei platforms (online video, IPod, gsm, …) vertoond kunnen worden en die – indien het onderwerp het toelaat – tot een lange documentaire voor televisie gemonteerd kunnen worden.

“My Second Life” was de eerste Minimovie die in 2007 gelanceerd werd op You Tube. Daarna kwamen onder meer de fascinerende documentaire “Room 2017” van Rob Smits en het boeiende tijdsdocument “There is no authority but yourself” over de anarchistische punkband Crass.

Nu is er “I Love Alaska – The true and heartbreaking search history of AOL user #711391“. De film vertelt het verhaal van een huisvrouw die ervan droomt om te ontsnappen aan haar leven. Ze kampt met zwaarlijvigheid, sexuele frustraties en huidproblemen en gaat via internet op zoek naar gesprekspartners en naar oplossingen voor haar problemen. Niemand zou haar hele verhaal ooit gehoord hebben, als AOL in 2006 niet per ongeluk de zoekopdrachten van haar gebruikers had vrijgegeven. Uit die gelekte zoekopdrachten distilleerde kunstenaarsduo Lernert Engelberts en Sander Plug het portret van AOL user #711391 en goten het in een intrigerende documentaire.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s