Tele-Trust van kunstenaarsduo Lancel & Maat

TELE-TRUST is een nieuwe installatie en stadsperformance van beeldend kunstenaarsduo Karen Lancel en Hermen Maat.

TELE-TRUST bestaat uit zes interactieve ‘burqas’ die met elkaar een netwerk vormen. Zodra je in de ‘burqa’ stapt wordt je lichaam in de stad onzichtbaar; en onderdeel van het netwerk. Elke ‘burqa’ is een wearable waarvan de stof een aanraakbaar electronisch veld is dat functioneert als een ‘tweede huid’. Aanraking van de ‘burqa’ opent een reflectieve speelzone in de stad: met vragen over vertrouwen, zichtbaar en onzichtbaar zijn: de crisis in onze samenleving. Wie controleert hier wie? Met wiens ogen?

18 maart presenteren Lancel en Maat het vooronderzoek van dit project in Theater Frascatie (Amsterdam), in het kader van een “veertiendaags crisisfestival“.

Een beeld van de installatie Agora Phobia

Het duo Karen Lancel en Harmen Maat maakt al jaren werk waarin openbare ruimtes, nieuwe media en eigentijdse vormen van communicatie op het voorplan staan. In hun performances en installaties creëren ze netwerken waar het technologisch en het sociaal aspect aan mekaar gekoppeld worden. Ze nodigen hun publiek uit om te experimenteren en te spelen met noties van identiteit, gemeenschap en vervreemding. Zelf noemen ze hun werken “een onderzoek naar sociale systemen in een gemedialiseerde netwerksamenleving.” Hun “meeting places” zijn tegelijke ook hedendaagse sociale portretten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s