Protesteer via mail tegen beslissing in Oosterweeldossier

We weten ook wel dat petities altijd een beetje een halfzacht drukkingsmiddel zijn en dat de besluitvormers er meestal toch wel een eigen draai aan weten te geven of de petitie zelfs ronduit negeren. Maar deze willen we u toch niet onthouden. We doen het immers niet voor de politici, maar tegen de verminking en voor de leefbaarheid van een groot deel van Antwerpen.

Het gaat over de stRaten-generaal en Ademloos die met een protestactie via e-mail gestart zijn om de Vlaamse regering ervan te overtuigen dat haar beslissing in verband met het Oosterweeldossier fout is. We geven de mail hieronder weer. Knip de tekst onderaan deze post en plak hem in een eigen mail naar de bevoegde (maar onverantwoorde) ministers. Stuur deze vraag ook door naar zo veel mogelijk eigen contacten. Laat de beleidsmakers maar horen dat hun beslissing fout fout fout is.

***

Subject: LANGE WAPPER: ONMIDDELLIJKE EMAIL ACTIE GEVRAAGD
Date: Mon, 30 Mar 2009 01:53:24 +0200

Belangrijk Bericht van Ademloos en stRaten-generaal:

Onmiddellijke Email Actie Gewenst:
Doe vandaag nog mee aan een GROTE PROTEST EMAIL ACTIE tegen het Lange Wapper Viaduct!

Richtlijnen:

1. Email onderstaande protest tekst (al dan niet aangepast aan uw stijl) zo vlug mogelijk naar de kabinetten van Kris Peeters, Dirk Van Mechelen en Frank Vandenbroucke, ondertekend door uw volledige voor-en achternaam en met vermelding van uw woonplaats.

Hun email adressen zijn:
kabinet.vanmechelen@vlaanderen.be,
kabinet.peeters@vlaanderen.be,
kabinet.vandenbroucke@vlaanderen.be

2. Stuur vervolgens deze email verder naar uw eigen email kring (opgelet: geen spam aan onbekenden versturen!)

TEKST PROTEST EMAIL:

Geachte Minister President Peeters,
Geachte Ministers van Mechelen en Vandenbroucke,

Als inwoner van het Vlaams Gewest wil ik ten stelligste protesteren tegen de beslissing die de Vlaamse regering zaterdag 28 maart nam om voor het viaduct Lange Wapper te kiezen. Het onafhankelijk onderzoek ARUP heeft duidelijk aangetoond dat dit een slechte keuze is voor het Vlaams Gewest en de stad Antwerpen.

U negeert bovendien al op voorhand de stem van de burgers, want het is nu al duidelijk dat er geen draagvlak is voor het viaduct Lange Wapper. Dit is één van de meest onverantwoorde beslissingen die de Vlaamse Regering recent genomen heeft.

Hoogachtend,

Ondergetekende,
Volledige Voor- en Achternaam
Woonplaats

2 Reacties

  1. ik stel mij de volgende vraag; zal een brug die de files helpt oplossen slechter zijn , dan nog een s5 jaar lang extra fijn stof te slikken als bewoner langs de ring. Ik denk het niet. Trouwens de fameuze tunnel is “theoretisch” haalbaar. Hij is zo lang , dat men zich echt in een avontuur gaat gooien. Wat gaan we doen als dit project nogeen sextra vertraging zou oplopen? Juist , nog meer fijn stof slikken van de verdomde files die zich zullen blijven ophopen.

    De leefbaarheid , toegegeven , zal voor anderen verslechteren . Ik verzeker U de dat de toestand met betere doorstroming op de ring zal verbeteren die nu las hebben van de dagelijkse files . LEVE DE OOSTERWEEL VERBINDING

  2. U woont langs de ring, dus u weet wat het is om langs het autogeraas en onder het fijn stof te wonen. Dan zou ik denken dat u zoiets toch wel niemand anders wil toewensen? Of een hele gemeenschap dankzij de lange wapper in een doldwaas avontuur met een onverantwoord prijskaartje wil storten?
    Zelf ben ik en mijn helefamilie met mij een onvoorwaardelijk gebruiker van het openbaar vervoer. Enkel in gevallen waarin er geen andere optie is, stap ik in mijn auto. Ik kan u garanderen dat, mits een beetje moeite, het openbaar vervoer een volwaardig alternatief is. Maar niemand wil vandaag blijkbaar nog een beetje moeite doen en wentelt liever de lasten af op een ander.
    Niet dat het openbaar vervoer perfect is. Ik pleit al jaren voor meer en voor gratis openbaar vervoer. Dat zou pas een alternatief traject zijn.
    En om nog even op de oosterweel terug te keren. Een paar dagen geleden ben ik toevallig over én onder de brug van Vilvoorde gereden. Zoiets wens ik niemand toe. Niet erlangs en niet eronder. Of herhalen ze in Antwerpen liever de stommiteiten van elders?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s