Kraakpetitie.nl

Kraken gebeurt overal ter wereld. Alleen in Nederland is er sprake van doordachte regelgeving omtrent kraken als middel tegen leegstand en woningnood. Woningnood is een chronisch probleem van alle tijden en leegstand ook. Met een kraakverbod zal kraken niet verdwijnen in Nederland. Het sociale grondrecht op huisvesting is immers een belangrijker recht dan dat van vastgoedeigenaren om hun panden leeg te laten staan.

Het wetsvoorstel Kraken en Leegstand, ingediend op 9 februari 2009 door de kamerleden Ten Hoopen, Slob en Van der Burg, waaraan gerefereerd wordt als het ‘kraakverbod’, zal hooguit het karakter van kraken in Nederland veranderen. Zo’n verandering komt niemand ten goede.

Al eerder hebben politici geprobeerd kraken in Nederland te verbieden. Met de petitie willen wij aantonen dat er in Nederland heel veel en heel verschillende mensen zijn die kraken als middel tegen leegstand en woningnood steunen. Het biedt ook mensen van buiten de kraakbeweging de mogelijkheid het ongenoegen over dit wetsvoorstel te uiten. Om aanname van het wetsvoorstel te voorkomen, vragen wij om uw steun.

Alle info en de petitie vind je hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s