Hacking the event

Hacking the Event is een avond voor mensen die nog geloven in het creatieve potentieel van de verrassing. Ze wordt georganiseerd door een groep van Rietveld studenten (DOGTIME) die de opdracht kregen om de grenzen van toegestaan gedrag in de openbare ruimte  te onderzoeken. Ze deden dit door aan publieke gebeurtenissen een draai te geven middels onverwachte, inspirerende, grappige, of kritisch stemmende interventies. Een oerklassieke tactiek die vandaag onder de noemer van het ‘hacken van een gebeurtenis’ terug opgang maakt. Denk maar aan flashmobs en groepen als ImprovEverywhere.

DOGTIME plaatst de acties in een context van toenemende controle, sanctionering van gedrag en alomtegenwoordige surveillance. Gedrag dat maar enigzins afwijkt van de grijze norm wordt al snel gekenschetst als verdacht en aanstootgevend. Burgerlijke ongehoorzaamheid wordt al snel in de media gecriminaliseerd en de publieke opinie kent nauwelijks meer het verschil tussen bruut hooliganisme en ludieke acties die juist een aansporing zijn voor een kritische beschouwing.

Daartegenover plaatsen de studenten hun hacks in de openbare ruimte, die voor productieve verwarring en vrolijkstemmende ontregeling moeten zorgen.

De presentatie vindt plaats op vrijdag 12 juni aanstaande in het voormalig C&A gebouw aan het Amsterdamse Damrak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s