Tweede Hacker Space Festival

Eind deze maand komen hackers uit heel Europa in Parijs bijeen voor het tweede Hacker Space Festival (HSF). Vier dagen (van 27 tot 30 juni) met op het programma sprekers en workshops over Metasploit, HostileWRT, FPGA voor beginners, ICT disaster recovery, software patenten in Europa, Hadopi, anoniemisering of hoe je je eige biodiesel kan produceren. Ook de toekomst van hackerspaces komt aan bod. Initiatiefnemer van het festival is de Franse hackerspace /tmp/lab, dat zijn ruimtes heeft in een industriezone aan de rand van Parijs.

Een hackerspace is een fysieke plek waar hackers kunnen samen komen. En onder de term ‘hacker’ valt eigenlijk iedereen die gepassioneerd is door technologie, door het maken van dingen en die zijn of haar omgeving naar de hand wil zetten. Een hackerspace geeft deze mensen de mogelijkheid om ergens te knutselen en om van elkaar te leren.

Wie meer wil weten over het fenomeen hackerspaces kan terecht op de hackerspaces wiki of op het blog. Op de wiki is ook een lijst van hackerspaces worldwide te vinden. In België is er bijvoorbeeld een te vinden in Brussel en Gent (nog in embryonale fase). Nederland is op dat gebied beter bedeeld met hackerspaces in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Zwolle en Eindhoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s