De vertrutting van Amsterdam

Sedert een paar weken wordt er in Amsterdam geprotesteerd tegen allerhande onnutte en onbegrijpelijke regeltjes die het leven in de stad aan banden willen leggen. Heel wat Amsterdammers voelen zich door het stadsbestuur als een stel kinderen behandeld en toegesproken als het gaat om wonen, werken, maar vooral ontspannen in hun stad. Zij zien met lede ogen aan hoe de vertrutting van Amsterdam het leven in de stad kapot maakt.

Druppel die de emmer deed overlopen, was het verbod om staand een drankje te nuttigen op een terras. Drinken mag voor de ambtenaren enkel nog zittend. Er wordt streng op gecontroleerd en de boetes zijn hoog. Ambtenaren gaan zelfs zo ver dat ze vanuit auto’s foto’s nemen van mensen die staand aan hun glas nippen.

Reden genoeg voor de initiatiefnemers van Ai! Amsterdam om een Ai! Manifest te schrijven. Daarin roepen ze op om een halt toe te roepen aan het ambtelijke doordraaien. Amsterdam moet gewoon Amsterdam kunnen blijven. Een fantastische plek waar juist vrijheid in leven en ondernemen al eeuwen lang hoog in het vaandel staat.

Uit protest gingen ze onlangs met een paar duizend staand op straat iets drinken. Het grootste staand terras van Amsterdam tegen de vertrutting van wat een mooie en gezellige stad moet blijven. Steunen, ook als je geen bewoner maar gewoon bezoeker van de stad bent, kan nog steeds via de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s