Jansen & Janssen in Brussel

In Brussel zijn actievoerders van Greenpeace erin geslaagd de beveiliging van de Europese top te verschalken en er hun milieuboodschap nog eens extra in de verf te zetten. Driewerf felicitaties voor boodschap én actie.

Niet alleen het moment van de actie was een heerlijk moment. Nog beter wordt het als we de reactie van de politietop lezen. Het loont de moeite van even te citeren (cursivering is van ons):

Als we eraan gedacht zouden hebben dat iemand zo stupide zou zijn om dergelijke gevaarlijke toestanden uit te halen, was het waarschijnlijk niet gebeurd.”

“Als mensen zwaar materiaal gebruiken om wagens van de politie na te bouwen en valse toegangsbadges te maken, dan kan natuurlijk iedereen binnen.”

Met dat “zwaar materiaal” bedoelt politiewoordvoerder De Coninck overigens een vals pasje, een chique kostuum en een dure huurauto. De hoofdvogel wordt tenslotte afgeschoten door een woordvoerder van Securitas, die de actievoerders als volgt omschrijft:

“‘Ze zagen er erg delegatieachtig uit.”

Heerlijke tijden, dat zijn het zeker als politiediensten plots met een rooie kop en de mond vol tanden de pers te woord moeten staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s