Scheld de schulden van Haiti kwijt

Terwijl Haïtiaanse families zoeken naar overlevenden en noodhulp toestroomt, gaat Haïti nog steeds gebukt onder 1 miljard aan oude schulden opgebouwd door gewetenloze geldschieters en ongekozen regeringen in het verleden.
Maar deze dagen neemt wereldwijd de roep toe om Haïti zijn schulden kwijt te schelden — en terwijl sommige grote geldschieters de boot af lijken te houden hebben het IMF en een aantal belangrijke regeringen aangegeven dat schuldenverlichting binnen de mogelijkheden ligt.

Daarom is Avaaz.org van start gegaan met een petitie aan het IMF en de Ministers van Financiën van de G7. De eis is duidelijk:

Werk mee aan de wederopbouw van Haïti na deze ramp, door te zorgen dat de 1 miljard dollar schuld van Haïti wordt kwijtgescholden, en te garanderen dat noodhulp voor de aardbeving wordt gegeven in de vorm van subsidies, en niet als schuldverhogende leningen.

Voor wie zou twijfelen: Avaaz werkt met lokale groepen in Haïti om levens te redden, herstel voor te bereiden én om aan te dringen op veranderingen die de Haïtianen in de toekomst minder kwetsbaar zullen maken voor rampen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s