Micronomics op 15 mei in Brussel en elders

De Picyclette van CyCLO

City Mine(d) is een Brusselse stadsbeweging die stedelijkheid, kunst en politiek wil combineren. Zelf omschrijven ze zich als een productiehuis voor stadsinterventies. Hun interventies richten zich op de herovering van publieke ruimtes, op het ontwikkelen van nieuwe vormen van burgerschap en op allerhande creaties in publieke ruimtes. Voor City Mine(d) dus geen prestigieuze stadsprojecten, grote cultuur- of sportevenementen, maar wel een creatief en positief project dat aan de “algemene emancipatie” van alle stadsbewoners wil werken.

Seedballs & Vertical Gardens van Klorofil, OKNO en FoAM

Vanuit die filosofie heeft City Mine(d) al een heleboel kleinere en grotere projecten op gang getrokken. Eén daarvan is Micronomics. Onder die naam loopt momenteel in Brussel en in een aantal andere steden een festival dat wil tonen hoe stedelijke publieke plaatsen gebruikt kunnen worden als plaats voor expressie, experiment en debat.

Heeft u er ooit aan gedacht om de straten, pleinen en parken van uw stad te gebruiken om dingen te maken, aan te leren, bij te leren, te delen, te tonen of gewoon te doen?

Of om er te kijken hoe we braakliggend terrein kunnen gebruiken om groenten te kweken, om groen- en zelfs menselijk afval te composteren , of om te overleggen over de verschillende manieren waarop je een goede maaltijd kan bereiden? Wanneer piknikte u voor het laatst in uw stad?

Micronomics probeert al die dingen en nog veel meer. Op de eerste drie zaterdagen van mei 2010 brengen we een ruim assortiment samen van initiatieven die stedelijke ruimte gebruiken als plaats van expressie, experiment of debat. Ze gaan van stadstuintjes over fietsprojecten, buurtinitiatieven tot uitwisselingssystemen en acties die opkomen voor de rechten van stedelingen van verschillende huidskleur, sexuele geaardheid of sociale klasse. Wat ze gemeen hebben is hun spontaan en informeel karakter, hun niet-hiërarchische structuur, en het feit dat ze stedelijk zijn, en niet ondanks de stad, maar omwille van de stad.

Op 15 mei strijkt Micronomics neer op het Flageyplein in Elsene, Brussel. Afspraak om 14 uur aan Café Belga.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s