Over de vernedering van vrouwen op de Italiaanse tv

Lorella vergruist tegenstand. Onder die titel verscheen een stevig artikel van Bas Mesters op de website One11, in de NRC en even later ook in De Standaard. Daarin de campagne van Lorella Zanardo tegen de vernedering van vrouwen op de Italiaanse televisie. Zanardo had eerder al een spraakmakende en choquerende video gemaakt over het gebruik/misbruik van vrouwelijk (half)bloot door de RAI en co.

PS Wat maandag ook opviel, was de manier waarop de website van de Standaard de surfer naar het artikel probeerde te lokken met de foto van een schaars gekleed televisiemeisje. De webredactie plakte aan de foto meteen ook de spectaculaire titel “Vrouwen aan de vleeshaak” aan vast.

Uiteraard zal de redactie dit een passende en toepasselijke foto gevonden hebben. Maar ons lijkt het eerder de bevestiging van de dubbele commerciële moraal waar de dagbladen op het internet steeds meer mee kampen. Ze willen tegelijk kwaliteitspers spelen én meer bezoekers scoren en denken dat dit best kan door de lat steeds lager te leggen. Dus gaat ook de zogenaamde kwaliteitspers de website van Het Laatste Nieuws achterna, waar regelmatig wordt uitgepakt met seksueel getinte koppen en foto’s à la “Big Boobs Kim”. Het heeft van HLN.be met voorsprong de grootste nieuwssite van België gemaakt. Misschien was het daarom dat de Standaard het schaars geklede model op haar startpagina plaatste. Functioneel naakt, zullen ze daar bij de commerciële diensten wel gedacht hebben.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s