N-VA wil jacht op werklozen openen

Hoeveel perverser kunnen onderhandelingen nog worden?

De N-VA heeft een voorstel op de onderhandelingstafel van koninklijk onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) gelegd om de gewesten een bonus uit te keren per werkloze die ze schorsen. Dat bevestigen verschillende bronnen aan De Morgen.
N-VA wil werkzoekenden stimuleren door hun uitkering te beperken in de tijd, maar daar wil de PS niet van weten. Zo kwamen de Vlaams-nationalisten uit bij het gedeeltelijk regionaliseren van de controle op werklozen. Enig probleem: als er werkloosheidsuitkeringen wegvallen, is het alleen de federale schatkist die minder moet uitgeven. Vandaar het idee van de bonus per geschorste werkzoekende.

Of ook: hoeveel perverser kan het vlaams-nationalisme nog worden? Onder het motto “alles voor Vlaanderen” worden nu ook de werklozen als politieke schietschijven ingezet. In plaats van werklozen te activeren, zoals dat officieel heet, zal de vlaamse overheid als het van de N-VA afhangt beloond worden voor elke geschorste werkloze. De RVA hoeft dus geen moeite meer te doen om mensen aan het werk te helpen. Het enige wat ze nog zullen moeten doen is uitkeringen afpakken. Tot meerdere eer en glorie van ons aller Vlaanderland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s