Ontoelaatbaar politiegeweld

Het leest als een horror verhaal en dat moet het in het geval van Riccardo ook geweest zijn. Een nachtmerrie met zware gevolgen.

Zaterdag 7 mei 2011. Op weg naar Steenrock, een muziekfestival tegenover het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel wordt een busje met een groep jongeren door de politie tegengehouden voor een identiteitscontrole. De twee politie-agenten zijn nederlandstalig, de jongeren franstalig. Door de spraakverwarring ontspint zich een discussie, waarop een agent zijn wapenstok boven haalt. Eén van de jongeren, Riccardo, moet een regen van slagen incasseren, over zijn hele lichaam maar vooral in het gezicht. De gevolgen zijn desastreus. Zijn kaak is op verschillende plaatsen gebroken, hij verliest verschillende tanden en heeft een gescheurde lever.

Verschillende getuigen bevestigen dat Riccardo op geen enkele manier een bedreiging was of zich agressief gedroeg tegenover de agent. Het meest verbijsterende aan het hele verhaal is dat een taalprobleem voor de agent genoeg aanleiding is om door het lint te gaan en iemand in de prak te slaan.

Op maandag 16 mei organiseert de Ligue des Droits de l’Homme een manifestatie tegen dit ontoelaatbaar politiegeweld. Afspraak om 13u aan het Justitiepaleis in Brussel. Voor iedereen die zijn solidariteit met Riccardo wil betuigen en zijn afkeer voor dergelijk gedrag van de politiewil uiten.

Eén reactie

  1. En op de website van De Wereld Morgen een open brief aan minister Turtelboom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s